top of page
עוד מאמרים

הטיפול בעצירות בהריון


כשמדברים על עצירות בהריון ודרכי הטיפול בה, חשוב לציין שאין המדובר על עצירות כרונית שהחלה עוד טרם ההריון.


עצירות בהריון

עצירות בהריון מוגדרת כעצירות, כאשר יש פחות מ-3 יציאות בשבוע, ולעיתים גם:

  • קושי / מאמץ בהתרוקנות

  • תחושה שההתרוקנות לא הסתיימה במלואה

  • צואה קשה


הסיבות לעצירות בהריון

1. ברזל – חלק מסוגי הברזל מייצרים צואה קשה המובילה גם לעצירות

2. תזונה לקויה – תזונה דלה במאכלים בעלי סיבים תזונתיים

3. שתיה – חוסר בנוזלים גורם לצואה קשה יחסית

4. לחץ על המעי - הרחם לוחץ על המעי, ומאט את פעילות מערכת העיכול

5. האטה בפעילות מעיים – שרירי המעיים נרפים בשל עלייה בהורמון הפרוגסטרון בתקופת ההריון, ומכאן שפעולת המעיים נעשית גם איטית יותר

6. מתח נפשי – מתח נפשי או stress גורמים לעיתים לשינויים במערכת העיכול. בתקופת ההריון, בנוסף לכל השינויים הגופניים, נלווה לעניין גם מתח נפשי מהלא-נודע

7. תת-פעילות של בלוטת התריס – תת פעילות של בלוטת התריס לא קורת בשל ההריון, אלא מסיבות אחרות. לעיתים ישנם שינויים בתפקוד הבלוטה שגורמים להאטה בקצב חילוף החומרים.


הטיפול בעצירות בהריון

ראשית, חשוב לציין שמומלץ מאוד לטפל בעצירות, ולא להמתין לסיום ההריון, כדי לא לפתח עצירות כרונית ומכאן בעיות נוספות כמו טחורים, פיסורה , מחלות מעיים ועוד. העצירות הינה סימפטום למחלה/בעיה אחרת ולא המחלה עצמה. לכן, חשוב לבחון מספר היבטים.

נניח, שטרם ההריון, היציאות היו תקינות, ולכן העצירות שא


נו מדברים עליה היא סימפטומטית להריון. הטיפול יחל מן הקל אל הכבד – משינוי הרגלים, לטיפול תומך ועד טיפול תרופתי של רופא מומחה;


1. ברזל – הברזל יכול לגרום אצל חלק מהנשים ההריוניות ליציאות קשות בשל הרכבו הכימי, ומכאן לעצירות. לכן, אם שמת לב שהעצירות החלה עם נטילת הברזל, מומלץ לפנות לרופא הנשים שלך ולבקש ממנו להחליף את סוג הברזל שרשם לך. סוגי ברזל שונים משפיעים באופן שונה על הגוף.

2. תזונה עשירה בסיביםמעשירים את התזונה היומיומית בסיבים תזונתיים, כמו תפוחים, אגסים, קיווי, סלק, אגוזים, כרוב, שעועית, אורז מלא, במיה, שיבולת שועל, סלק, זרעי פשתן טחונים ועוד. מומלץ תמיד להתייעץ עם מומחים בתחום במידה ומשנים תזונה מקצה לקצה.

3. נוזלים – יש להרבות בשתייה. להקפיד על כ-10 כוסות נוזלים ביום, מאחר וצריכת תזונה עשירה בסיבים ללא כמות נוזלים מספקת במקביל, עלולה ליצור דווקא מצב של עצירות. (קפה אינו נחשב בספירה. מומלץ להקפיד על שתיה של מים).

4. פעילות גופנית – פעילות גופנית מזרזת חילוף חומרים ולכן טובה לפעילות המעיים. יש לבצע פעילות המתאימה ליכולתך האישית.

5. לא "לדחות יציאות" – הקשיבי לגופך, ופרגני לו "יציאות" מבלי לדחות אותן רק לשעות הבית. ההתאפקות עלולה לגרום גם-כן לעצירות.

6. רפלקסולוגיה כטיפול בעצירות בהריון – במקביל להתאמות הנדרשות בשינוי הרגלים תזונתיים, פעילות גופנית וכדומה, ישנם דברים שהשליטה שלנו עליהם מוגבלת, כמו פעילות הורמון הפרוגסטרון, חולשת שרירי מעיים, לחץ על המעי ועוד. ואז אנו עלולות להמשיך לסבול מעצירות. הרפלקסולוגיה, באה לתת מענה להקלה וריפוי על עצירות בהריון.

הרפלקסולוגיה מטבעה, באה לשחרר, להרגיע וליצור זרימה במערכות הגוף. הרפלקסולוגיה, באמצעות לחיצות והנעות בכפות הרגליים, מניעה וממריצה את מערכת העיכול ומכאן להקלה על עצירות. בנוסף, במידה והבעיה נוצרת בשל תת-פעילות של בלוטת התריס, גם כאן הרפלקסולוגיה יכולה לאזן את הפעילות.


בהיבט ההוליסטי , הרפלקסולוגיה רואה את העצירות כסימפטום שעלול לנבוע מפחדים ובעיקר מפחד לאבד שליטה. פחד זה מאפיין חלק מהנשים ההרות החוות סוגי פחדים שונים בהריון.

למגע יש כח עצום, ובכל טיפול נשלב גם שיחה קלה בעקבות מה שעולה מההסתכלות והמגע ברגליים. הטיפולים ילוו גם בהמלצות תזונה על מנת להקל על המקור למחלה ועל הסימפטומים עצמם.

בכל מקרה, הטיפול הרפלקסולוגי הינו אישי ומותאם באופן פרטני לכל אישה באשר היא.


7. דיקור כטיפול בעצירות בהריון – בתשאול שיעשה בקליניקה, אני אברר איתך בדיוק אין נראות היציאות, מירקם, ריח, צורה.. על מנת לטפל בסיבה לעצירות. הטיפול בדיקור משתלב בד"כ עם הטיפול ברפלקסולוגיה בקליניקה שלי.


8. תרופות – רק בהנחייתו ואישורו של רופא מוסמך. חשוב! שימי לב שיש לך גזים – אם אין גזים בכלל, פני מייד לרופא המטפל שלך.




לפרטים נוספים והזמנת טיפול, התקשרי 050-2208725

שלך,

ליאור קציר לב


Comments


bottom of page