top of page
עוד מאמרים

בדיקות הורמונליות

הווסת מתחילה להיות אי-סדירה, אבל את לא בטוחה שזה אכן שלב הקדם-מנופאוזה? בעיקרון, רוב הסיכויים שאת שם. (אצל כ-90% מהנשים ישנה תקופה ארוכה של אי-סדירות לפני החידלון המלא).


אם את רוצה להיות בטוחה בכך, וגם לשלול מחלות אחרות עם סימפטומים דומים, בקשי מהרופאה שלך בדיקת ערכים הורמונליים.

כחלק מ"תכנון נכון" לקראת גיל המעבר, מומלץ למדוד כבר עכשיו את הורמוני המין בגופך, כדי שתהיה לך השוואה ראשונית להמשך. מומלצת גם סריקת צפיפות העצם, כדי לבדוק אם חלה ירידה בחוזק עצמותייך.


בדיקת רמות של אסטרוגן, פרוגסטרון וטסטוסטרון בדגימות רוק, היא המומלצת. זו הערכה טובה הרבה יותר מבדיקת הורמונים אלה בדם.

(בקשי מהרופאה הנחייה לגבי הימים "הנכונים" לביצוע הבדיקות. פרוגסטרון למשל, יש למדוד בימים ה- 20-23 למחזור, כשחושדים בגיל המעבר).


בדיקת דם ל FSH ו LH לא תמיד מדויקות בשלב זה כי השחלות בתקופה זו לפעמים פעילות יותר ולפעמים פחות, בנוסף היא לא מספקת מידע על רמות האסטרוגן.


בדיקת דם רגילה לאסטרוגן פרוגסטרון וטסטוסטרון: גם לא תמיד רלוונטית כי היא בודקת בעיקר הורמון שאינו פעיל, לא יציב וקשור לחלבון. לכן מומלץ לבקש בדיקת דם לבדיקת הורמון חופשי (לא קשור) שבכל מקרה טובה יותר מבדיקת הדם הרגילה.

מומלץ לערוך בדיקה כפולה (פעמיים) משום שרמות ההורמונים נוטות לתנודות.


בארץ, הרופאים לא ששים כ"כ לעשות בדיקות הורמונליות בסביבות גיל 50, בשל התנודות היומיות. הם מסתמכים יותר על הדיווח של המטופלת. בדיקות הורמונליות נותנים יותר לנשים שמנסות להכנס להריון ולא מצליחות, או לנשים שמתחילות לחוות סימני גיל מעבר מוקדמים, ונדרש לבדוק את המצב ההורמונלי ע"מ לדעת האם יש חוסר בהורמוני מין, או שהסימנים קשורים לסיבות אחרות.



מרגישה שהגוף שלך מתחיל לחוות שינויים?

מעניין אותך להבין מה קורה לגוף מבחינה הורמונלית

ומהן אפשרויות הטיפול? לחצי כאן


הכיני את עצמך לתקופת גיל המעבר

עם שינויים קלים ומהנים באורח החיים - לחצי כאן

bottom of page