מרק כתום מעולה של אמא ציפי
מרק כתום מעולה, שאמא שלי לימדה אותי להכין, ואהוב על כולם.
מתאים במיוחד לחורף, אבל גם לשאר עונות השנה.
מצרכים (7-8 מנות)
1/2 קילו בטטה
200 גרם דלעת
100 גרם בצל סגול
100 גרם תפו"א
100 גרם גזר
50 גרם חמאה
1.5 כפות אבקת מרק עוף טבעי (לא חובה)
5 כפות יין לבן
1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1/2 כפית סוכר חום
1/3 שמנת לבישול
מעט מלח ופלפל
קרוטונים ו/או גרעיני חמניה
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לפרוסות או קוביות בינוניות.
מכניסים את החמאה לסיר, ממיסים אותה מעט, מכניסים את הירקות ומערבבים עם החמאה.
מוסיפים מים חמים/רותחים, כך שיכסו את כל הירקות (בגובה הירקות).
מביאים לרתיחה, מוסיפים את היין, אבקת המרק, הג'ינג'ר, הסוכר, מלח פלפל, ומבשלים כ - 45 דק' עד שהירקות מתרככים.
מועכים את כל הירקות במוט בלנדר בסיר (אפשר גם להעביר למעבד מזון).
טועמים:) ומשפרים טעמים במידת הצורך - מלח/פלפל
מוסיפים את השמנת (אפשר לשחק עם הכמות). מבשלים שוב, עד שהמרק מבעבע.
בהגשה, פזרו מעט קרוטונים ו/או מעט גרעיני חמניה שצרבתם קלות על מחבת.
* אפשר ורצוי להכפיל את הכמויות, כדי שישאר לכם עוד ..:)
בתיאבון,
ליאור
Comments