top of page
עוד מאמרים

מרק כתום מעולה של אמא ציפי

מרק כתום מעולה, שאמא שלי לימדה אותי להכין, ואהוב על כולם.

מתאים במיוחד לחורף, אבל גם לשאר עונות השנה.


מתכון למרק כתום ממטבחה של אמא ציפי
מרק כתום חורפי

מצרכים (7-8 מנות)

1/2 קילו בטטה

200 גרם דלעת

100 גרם בצל סגול

100 גרם תפו"א

100 גרם גזר

50 גרם חמאה

1.5 כפות אבקת מרק עוף טבעי (לא חובה)

5 כפות יין לבן

1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

1/2 כפית סוכר חום

1/3 שמנת לבישול

מעט מלח ופלפל

קרוטונים ו/או גרעיני חמניה



אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לפרוסות או קוביות בינוניות.

  2. מכניסים את החמאה לסיר, ממיסים אותה מעט, מכניסים את הירקות ומערבבים עם החמאה.

  3. מוסיפים מים חמים/רותחים, כך שיכסו את כל הירקות (בגובה הירקות).

  4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את היין, אבקת המרק, הג'ינג'ר, הסוכר, מלח פלפל, ומבשלים כ - 45 דק' עד שהירקות מתרככים.

  5. מועכים את כל הירקות במוט בלנדר בסיר (אפשר גם להעביר למעבד מזון).

  6. טועמים:) ומשפרים טעמים במידת הצורך - מלח/פלפל

  7. מוסיפים את השמנת (אפשר לשחק עם הכמות). מבשלים שוב, עד שהמרק מבעבע.



    בהגשה, פזרו מעט קרוטונים ו/או מעט גרעיני חמניה שצרבתם קלות על מחבת.


    * אפשר ורצוי להכפיל את הכמויות, כדי שישאר לכם עוד ..:)



בתיאבון,

ליאור

Comments


bottom of page