טיפול בצרבות, גם בהריון
לפי אחת מהתפיסות ההוליסטיות, נשים הסובלות מצרבת שלא בהכרח בתקופת הריון, הן נשים, בעצם א.נשים שכשחוויה גדולה נקרית בדרכם, לעיתים קשה להם להכיל אותה.
למה הכוונה? – לפני שאותו אדם מבין מה קרה באותו רגע, הוא עלול לצעוק/לשפוט, כלומר להגיב באופן אימפולסיבי. הרעיון ההוליסטי מציג מצב בו בד"כ אין "עיבוד של החוויה", אלא תגובה מיידית.
ברמה עמוקה אחרת, צרבת יכולה להתבטא כהשתקפות של מתח רגשי, חרדה או דאגה ממושכת. הרפואה הסינית רואה את הקשר ההדוק בין המצב הרגשי למצב הגופני, כאשר רגשות כמו כעס או תסכול משפיעים בעקיפין גם על תפקוד הקיבה.
עכשיו נשאלת השאלה, האם נסתכל על צרבת בתקופת ההריון באותה צורה? נניח, מצב בו קשה לאישה להכיל את החוויה, קרי ההריון? זו שאלה שקשה לענות עליה, אך כמובן שכל אחת יכולה לשאול ולענות לעצמה.
יכול להיות גם מצב שההריון מביא עימו הרבה מתחים או פחדים, שכאמור יכולים להשפיע על מצב תפקוד הקיבה.
אפשר כמובן להסתכל על הדברים כפשוטם, קרי מההיבט הפיסיולוגי בלבד - הסוגר התחתון של הוושט רפוי במקצת ועל כן התוכן החומצי של הקיבה חודר לתוכו, דבר שמביא לתחושת הצריבה. אולם במחקרים רבים לא נמצאה חומציות יתר בקיבה.
בנוסף, הלחץ של הרחם על הקיבה גם כן עלול לגרום לנוזלים לעלות לוושט בכיוון ההפוך.
אז מה נותר לנו לעשות כשיש צרבת בהריון?
אני ממליצה על שילוב עבודה פנימית לעיבוד "חוויית" ההריון, הפחתת מתח, סטרס, יחד עם המלצות להתנהלות יומיומית. לשם כך, הייתי בוחרת במטפל מקצועי שיאפשר לי להעלות את החששות מהתהליך ורצוי כמובן בשילוב טיפול מגע ודיקור. במקביל, מומלץ לשלב תזונה מתאימה והתנהלות יומיומית.
המלצות כלליות לטיפול בצרבת:
בהריון, יש להוסיף התחשבות בתזונה עדינה יותר, הימנעות ממזונות מחממים והפחתת מתח.
לשים לב אם הצרבת מופיעה אחרי אוכל, או כשרעבים, או בשכיבה. המשמעויות שונות במקצת, ומצריכות התייחסות קצת אחרת מבחינת תדירות וסוג האוכל.
בכל מקרה, רצוי להקפיד על תפריט של ארוחות קבועות ומסודרות.
אם הצרבת מופיעה בשכיבה, הגבהת פלג גוף עליון בשכיבה בכ- 15 ס"מ.
להימנע משכיבה ארוכה, או פעילות גופנית בסמוך לארוחות.
בזמן האוכל, להתרכז באוכל, ולהימנע מצפייה או קריאת חדשות.
מי שטרם הפסיקה את העישון בהריון, זה הזמן!
לסובלים מחומציות יתר:
להימנע ממזונות המחמירים צרבת, כגון: מטוגנים, חריפים, שמנים, מאכלים חומציים ואלכוהול.
מומלץ לצרוך מזונות המקלים על צרבת, כמו שקדים ומלפפונים ירוקים.
שתייה מתונה של מים בטמפרטורת החדר, בין הארוחות ולא בסמוך לארוחה. כדי לא להכביד על הקיבה.
לסובלים מתת-חומציות בקיבה:
אפשר ורצוי לאכול ירקות כבושים (רצוי להכין לבד)
שתייה בכמות מספקת במהלך היום, תוך שילוב מזונות שמחזקים את החומציות הטבעית (כמו לימון במים לפני הארוחה). (שתייה לא מוגזמת כדי למנוע החלשה של פעילות אנזימטית)
לשאלות וקביעת טיפול - התקשרי 050-2208725
Comments